Η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση του Μουσικού Σχολείου Αλίμου
βραβεύτηκε από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης
στο πλαίσιο των Digital Awards 2023.

Ο νόμος 4727/2020 ορίζει ότι κάθε χρόνο διοργανώνεται διαγωνισμός βραβείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Ο Θεσμός έχει ως σκοπό την απονομή βραβείων ψηφιακής διακυβέρνησης, σε φορείς του δημόσιου τομέα ή δημοσίους υπαλλήλους και λειτουργούς, οι οποίοι έχουν σχεδιάσει ή εφαρμόσει, συλλογικά ή μεμονωμένα καινοτόμες και πρωτοπόρες εφαρμογές για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της δημόσιας διοίκησης και τη βελτίωση του διοικητικού περιβάλλοντος στη χώρα.

Ο κ. Χουρδάκης Μιχαήλ, Διδάκτωρ Τεχνητής Νοημοσύνης και Ψηφιακής Επεξεργασίας Σήματος και δημιουργός ολόκληρης της πανελλαδικά πρωτοπόρας ηλεκτρονικής διακυβέρνησης του Μουσικού Σχολείου Αλίμου, συμμετείχε στο διαγωνισμό του 2023 με την εφαρμογή "ΣΗΔΕ", δηλαδή το ολοκληρωμένο και αυτοματοποιημένο σύστημα ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων. Tο σύστημα ΣΗΔΕ κέρδισε το δεύτερο βραβείο του διαγωνισμού!

Το msa-apps.com αποτελείται από πάνω από 500.000 γραμμές κώδικα προγραμματισμού συγκεντρώνοντας όλες τις νεότερες τεχνολογίες PHP/Nginx/C++/JavaScript καθώς και τις άκρως καινοτόμες εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης. Η εφαρμογή "ΣΗΔΕ" που κέρδισε το βραβείο αυτοματοποιεί στο 100% την παραγωγή και διακίνηση εγγράφων στο δημόσιο και εκμηδενίζει την γραφειοκρατία με τις καινοτόμες τεχνολογίες που ενσωματώνει.

Περισσότερα για το διαγωνισμό: https://digitalawards.gov.gr/. Η απόφαση βράβευσης: εδώ.

Η εκδήλωση της απονομής των βραβείων έγινε την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023. Σχετικό φωτογραφικό υλικό εδώ.