Χουρδάκης Μιχαήλ

O κ. Χουρδάκης Μιχαήλ, εκπαιδευτικός του Μουσικού Σχολείου Αλίμου από το 2012, είναι ο εμπνευστής και ο δημιουργός ολόκληρης της πανελλαδικά πρωτοπόρας, βραβευμένης ηλεκτρονικής διακυβέρνησης του Σχολείου μας.

Ο κ. Χουρδάκης είναι Διδάκτωρ Πανεπιστημίου σε θέματα Ψηφιακής Ανάλυσης Σήματος (DSP) και Τεχνητής Νοημοσύνης με πλήθος συνεδρίων, δημοσιεύσεων, εργασιών, άρθρων και ερευνητικών εγχειρημάτων, ενώ στο ενεργητικό του περιλαμβάνονται πάνω από 25 εκατομμύρια γραμμές κώδικα διαφόρων εφαρμογών πληροφορικής. Εκτός από τη Μουσική και την Πληροφορική, το ενδιαφέρον του προσελκύουν και άλλες Θετικές Επιστήμες ενώ έχει ταξιδέψει σε πάνω από 50 χώρες.

O κ. Χουρδάκης διδάσκει όλα τα μαθήματα θεωρίας και πράξης της Ευρωπαϊκής Μουσικής (Θεωρία, Αρμονία, Σολφέζ, Dictee, Ιστορία, Μορφολογία, Χορωδία) καθώς και όλα τα μαθήματα σχετικά με την Mουσικη Tεχνολογία και Hχοληψία. Η εκπαιδευτική και παιδαγωγική του μέθοδος είναι επικεντρωμένη στην τεχνική εφαρμογή, αποφεύγοντας τις θεωρητικές προσεγγίσεις και εστιάζοντας μόνο σε θέματα που έχουν πραγματικό ενδιαφέρον και ουσιαστική εφαρμογή στην Μουσική του σήμερα, με ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης.

To 2022, τη χρονιά που ο κ. Χουρδάκης ανέλαβε εξ ολοκλήρου τα τμήματα ηχοληψίας του σχολείου, ξεκίνησαν επαγγελματικού επιπέδου ηχογραφήσεις και βιντεοσκοπήσεις, και σε επίπεδο συνόλων (Γυμνασίου και Λυκείου) αλλά και σε ατομικό, με σκοπό την προώθηση του σχολείου και την ανάδειξη του έργου των μαθητών και των εκπαιδευτικών μας. H ομάδα της ηχοληψίας και βιντεοληψίας αποτελείται από μαθητές του σχολείου μας της Α,Β και Γ Λυκείου, άρτια καταρτισμένους σε επαγγελματικό επίπεδο σπουδών υπό την επιστημονική καθοδήγηση του κ. Χουρδάκη. Περισσότερα για τις παραγωγές εδώ.

Για την προσφορά του στην Δημόσια Διοίκηση σε θέματα ψηφιακού μετασχηματισμού του Δημοσίου με το msa-apps.com, το οποίο αριθμεί πάνω από 500.000 γραμμές κώδικα, ο κ. Χουρδάκης βραβεύτηκε τον Οκτώβριο του 2023 από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Δείτε περισσότερα για το βραβείο εδώ.