Ονομάζομαι Χουρδάκης Μιχαήλ, είμαι εκπαιδευτικός του Μουσικού Σχολείου Αλίμου από το 2012 και είμαι ο εμπνευστής και ο δημιουργός ολόκληρης της πανελλαδικά πρωτοπόρας, βραβευμένης ηλεκτρονικής διακυβέρνησης του Σχολείου μας.

Eίμαι Διδάκτωρ Πανεπιστημίου σε θέματα Ψηφιακής Ανάλυσης Σήματος (DSP) και Τεχνητής Νοημοσύνης με πλήθος συνεδρίων, δημοσιεύσεων, εργασιών, άρθρων και ερευνητικών εγχειρημάτων, ενώ στο ενεργητικό μου περιλαμβάνονται πάνω από 25 εκατομμύρια γραμμές κώδικα διαφόρων εφαρμογών πληροφορικής.

Συνεργάζομαι στενά με δομές και υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας που έχουν να κάνουν είτε με το μάθημα της Μουσικής, είτε με τις ΤΠΕ και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Είμαι μέλος πολλών επιτροπών της κεντρικής υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας ενώ ταυτόχρονα είμαι και επιμορφωτής εκπαιδευτικών σε πανελλαδικό επίπεδο.

Πριν το Μουσικό Σχολείο Αλίμου υπήρετησα για 10 χρόνια την γενική εκπαίδευση, διδάσκοντας όλες της μορφές της σύγχρονης μουσικής τεχνολογίας και της εφαρμογής της μουσικής σε τεχνολογίες αιχμής σε πάνω από 5000 παιδιά γενικών γυμνασίων.

Στο Μουσικό Σχολείο Αλίμου διδάσκω όλα τα μαθήματα θεωρίας και πράξης της Ευρωπαϊκής Μουσικής (Θεωρία, Αρμονία, Σολφέζ, Dictee, Ιστορία, Μορφολογία, Χορωδία) καθώς και όλα τα μαθήματα σχετικά με την Mουσικη Tεχνολογία και Hχοληψία. Η εκπαιδευτική και παιδαγωγική μου μέθοδος, όπως και στα σχολεία της γενικής παιδείας, είναι επικεντρωμένη στην τεχνική εφαρμογή, αποφεύγοντας τις ανεφάρμοστες θεωρίες και εστιάζοντας μόνο σε θέματα που έχουν πραγματικό ενδιαφέρον και ουσιαστική εφαρμογή στην Μουσική του σήμερα, με ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης με την οποία ασχολούμαι από το 1998.

To 2022, τη χρονιά που ανέλαβα εξ ολοκλήρου τα τμήματα ηχοληψίας του σχολείου, ξεκίνησαν επαγγελματικού επιπέδου ηχογραφήσεις και βιντεοσκοπήσεις, και σε επίπεδο συνόλων (Γυμνασίου και Λυκείου) αλλά και σε ατομικό, με σκοπό την προώθηση του σχολείου και την ανάδειξη του έργου των μαθητών και των εκπαιδευτικών μας. H ομάδα της ηχοληψίας και βιντεοληψίας αποτελείται από μαθητές του σχολείου μας της Α,Β και Γ Λυκείου, άρτια καταρτισμένους σε επαγγελματικό επίπεδο σπουδών υπό την επιστημονική καθοδήγηση μου. Περισσότερα για τις παραγωγές εδώ.

Εκτός από τη Μουσική και την Πληροφορική, το ενδιαφέρον μου προσελκύουν και άλλες Θετικές Επιστήμες, είμαι λάτρης των αστυνομικών μυθιστορημάτων, διατηρώ μία πολύ μεγάλη συλλογή νομισμάτων και χαρτονομισμάτων ενώ έχω ταξιδέψει σε πάνω από 50 χώρες.

Για την προσφορά μου στην Δημόσια Διοίκηση σε θέματα ψηφιακού μετασχηματισμού του Δημοσίου με το msa-apps.com, το οποίο αριθμεί πάνω από 500.000 γραμμές κώδικα, βραβεύτηκα τον Οκτώβριο του 2023 από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Δείτε περισσότερα για το βραβείο εδώ.